i
 • Working Days

  9AM - 9PM

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

LANG HAAR EN DE KAPPER

Hoe vaak naar de kapper met lang haar?

Op het moment dat je lang haar hebt, is het niet altijd even makkelijk om in de gaten te houden wanneer je naar de kapper moet.

Zo is de gedachte misschien al snel dat je je haar laat groeien en dus niet zo snel naar de kapper hoeft. Aan de andere kant is de lengte van het haar niet het enige dat relevant is. Het moet er tegelijkertijd ook mooi en verzorgd uit blijven zien. En dus rijst de vraag ‘hoe vaak kapper met lang haar?’.

Hoe vaak kapper met lang haar?

Waarom naar kapper met lang haar?

Het is niet zomaar dat je naar de kapper moet met lang haar. Hier zitten een aantal specifieke redenen achter. Wanneer je meer te weten komt over de redenen, begrijp je ook een stuk beter waarom een tijdelijk bezoekje aan de kapper essentieel is. Zo komen we bijvoorbeeld al snel uit bij de volgende punten:

 

#1: Het splijten van haarpunten bij lang haar

In de eerste plaats krijg je bij lang haar te maken met gespleten haarpunten. Daarbij is het meteen belangrijk om aan te geven dat het per persoon verschilt wanneer je daar last van krijgt. Zo kan dit bij de een al een stuk sneller voorkomen dan bij de ander. In plaats van daarom een specifieke tijdslijn aan te houden om naar de kapper te gaan, is het slim om je haar zelf in de gaten te houden. Zie je steeds meer gespleten haarpunten ontstaan? Dan is het hoog tijd voor een bezoekje aan de kapper.

Het is belangrijk om gespleten haarpunten te laten knippen. Deze haren zijn in principe namelijk permanent kapot. Het is niet zo dat de gespleten haarpunt na verloop van tijd weer uit zichzelf herstelt.

Onbehandeld verergeren gespleten haarpunten alleen nog maar meer. Hierdoor gaat je haar er vrij onverzorgd uit komen te zien. Belangrijk is dus om de gespleten haarpunten tijdig te herkennen. Dit is het geval wanneer je haren eruit gaan zien als takjes. Op bepaalde punten van één haar komen vertakkingen voor. Dit zijn de punten waarop het haar is gespleten.

 

#2: Extra verzorging nodig bij lang haar

Nu zijn gespleten haarpunten niet de enige reden om met lang haar langs te gaan bij de kapper. Ook een aantal andere zaken spelen nog een rol. Zo is het bijvoorbeeld nodig om extra verzorging te verzorgen bij lang haar.

Een voorbeeld hiervan is het tijdig afknippen van haar om de gespleten punten te voorkomen. Hoe langer haar namelijk wordt, hoe zwakker het ook is. De uiterste punten van het haar zijn daarbij het zwakst.

Extra verzorging kan daarom komen in de vorm van het afknippen van de ‘dode’ puntjes. Daarnaast is er ook een hoop verzorging die je zelf moet regelen bij lang haar. Puur om een sterk verminderde look te voorkomen. Deze extra verzorging ziet eruit als:

 • Je haar niet te vaak wassen
 • Veel water drinken
 • Vermijden stijl- en krultangen
 • De juiste shampoo en conditioner gebruiken
 • Geen al te ruwe borstels gebruiken

Wil je je nu liever niet iedere dag moeten bezighouden met al deze punten? Dan los je dit probleem op door iets eerder naar de kapper te gaan. De kwaliteit van je haar gaat dan misschien wat sneller achteruit, maar dit negatieve effect hef je weer op met een vervroegde kappersbeurt. De kapper zorgt er dan voor dat je haar er weer perfect verzorgd uit komt te zien. Precies zoals je van iedere goede kapper mag verwachten.

 

#3: Voeding en invloed op gezond lang haar

Zoals eerder al aangegeven heb je op talloze manieren invloed op gezond lang haar. Zo ook door middel van de juiste voeding. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat kappers het aanraden om iedere maand een keer een proteïnehaarmasker toe te passen.

Middels een proteïnemasker krijgt haar zijn veerkracht weer terug. Waar het voorheen misschien droog en zelfs beschadigd oogde, los je dit met een masker weer op. Het haar krijgt dan de juiste voeding om weer wat sterker te worden. Met een maatregel als deze stel je een bezoekje aan de kapper weer wat meer uit.

Een proteïnemasker kun je trouwens vaak heel eenvoudig krijgen bij de kapper zelf.

 

#4: Behoud vorm haar

Een vierde en laatste reden om naar de kapper te gaan met lang haar is om de vorm van je haar te behouden. Wat je in de praktijk bijvoorbeeld vaak ziet, is dat de vorm van haar verandert naarmate deze in lengte toeneemt. Zo is het mogelijk dat het eerst in een ronde vorm hing, maar dat het steeds rechter wordt naarmate het haar groeit. Uiteraard is het ook mogelijk dat er van het omgekeerde scenario sprake is.

Op het moment dat de vorm van je haar begint te veranderen, is het waarschijnlijk tijd om bij de kapper langs te gaan. De meeste mensen hebben namelijk een bepaald idee bij hun kapsel. Wanneer dit ineens fors begint af te wijken naarmate het haar groeit, begint dit te irriteren. Het haar ziet er niet meer zo uit als dat je zelf zou willen. Een dergelijk probleem los je dan heel makkelijk op door even bij de kapper langs te gaan.

De kapper knipt je haar wat korter, waardoor het z’n oude vorm weer terugkrijgt. Als je je haar dan weer doet op de manier dat je gewend bent, blijft het gedurende de dag ook mooi zitten.

Conclusie: Zo vaak naar kapper met lang haar

Ben je dus iemand met lang haar? En vind je het belangrijk dat je haar er altijd goed verzorgd uitziet? Dan is het aan te raden om eens in de 6 a 8 weken naar de kapper te gaan. Hou hierbij dus rekening met de eerdergenoemde informatie uit het artikel.

Heeft jouw haar bijvoorbeeld de neiging om sneller te splijten, uit vorm te geraken of er ‘dood’ uit te zien? Dan neig je sneller naar 6 weken. Blijft je haar juist langer in een goede staat, dan kun je kiezen voor 8 of zelfs 9 a 10 weken.

CONTACT

HEB JE LIEVER ADVIES VOOR EEN GESCHIKT KAPSEL? OF HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

Neem gerust contact op.

OVER NEOMI

“GOED GEKNIPT ÉN ONTSPANNEN NAAR DE KAPPER”


Neomi heeft na haar kappersopleiding, diverse cursussen, het werken in verschillende salons en knippen bij mensen thuis sinds maart 2021 haar eigen kapsalon aan huis. Een klein, maar gezellige kapsalon waar een goed kapsel én ontspannen naar de kapper gaan voorop staat.

icon-aandacht

OOG VOOR PERSOONLIJKE AANDACHT

Ontspannen met een kopje koffie, thee, cappucino of wat fris is bij Neomi vaste prik.

icon-kwaliteit

STERKE FOCUS OP KWALITEIT

Met de jaren aan kennis en ervaring is Neomi gedreven om altijd kwaliteit te leveren.

icon-prijs

GOEDE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING

Naast kwaliteit is een goede prijs ook gewoonweg belangrijk en dat weet Neomi als geen ander.

© 2021 Neomi Daily hair fashion, All Rights Reserved