i
 • Working Days

  9AM - 9PM

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

KAPSEL BIJ GEZICHTSVORM

Welk kapsel bij de vorm van je gezicht?

Op het moment dat je naar de kapper gaat, wil je wel dat het kapsel goed bij je gezicht staat. Uiteindelijk zijn we allemaal anders en hebben we ook ergens anders behoefte aan.

Zo komt het geregeld voor dat een kapsel bij de ene persoon wel staat, terwijl het bij de ander minder goed staat. Zodoende gaan we in deze tekst bekijken welk kapsel het beste bij welke gezichtsvorm past. Zo maak je uiteindelijk een keuze waar je nog lang plezier van gaat hebben.

Kapsel bij gezichtsvorm

Bepalen van DE vorm VAN JE GEZICHT

Dit alles begint met het bepalen van je gezichtsvorm. Pas wanneer dat namelijk duidelijk is, heb je de mogelijkheid om hier een bepaald kapsel mee te matchen. Laten we daarom eerst even kijken naar welke gezichtsvormen er allemaal zijn:

Kapsel bij gezichtsvorm - Ovaal
 • Ovaal: Laten we meteen beginnen met het meest ideale scenario; het ovalen gezicht. Je gezicht valt in de categorie ovaal op het moment dat deze zo’n 1.5 keer breder is dan dat deze lang is. In principe passen hier eigenlijk alle kapsels bij. Je bent dan ook volledig vrij om hiermee te experimenteren.
 • Lang: Een lang gezicht is vanzelfsprekend een stuk langer dan dat het breed is. In veel gevallen zie je dat dit gepaard gaat met een relatief hoog voorhoofd. Al deze kenmerken bij elkaar maken dat je gezicht wat langer is dan gemiddeld. Over het algemeen moet het doel dan zijn om je gezicht wat breder en/of korter te laten lijken middels een kapsel.
Kapsel bij gezichtsvorm - Rond
 • Rond: Je hebt een vrij rond gezicht op het moment dat deze ongeveer even breed en lang is. Dit betekent dat je gezicht wat breder of wat minder lang is dan gemiddeld. Het is dan in principe zaak om je gezicht wat langer te laten lijken dan dat deze in werkelijkheid is. Een specifiek kapsel kan hier zeker bij helpen.
Kapsel bij gezichtsvorm - Vierkant
 • Vierkant: Er is sprake van een vierkant gezicht op het moment dat je een vrij breed voorhoofd hebt, met een hoekige kaaklijn. Hierdoor heeft het in de basis wat weg van een vierkant. Het doel is dan om deze hoekige lijnen wat te verzachten. Middels een bijpassend kapsel ben je hiertoe in staat.
Kapsel bij gezichtsvorm - Diamant
 • Diamant: Dan zijn we aanbeland bij de diamanten gezichtsvorm. Dit type gezichtsvorm wordt dan weer gekenmerkt door een wat smaller voorhoofd, met vrije hoge en brede jukbeenderen. Ook is er sprake van een ietwat smalle en puntige kin. Dit alles tezamen heeft wat weg van een diamant.
kapsel-bij-gezichtsvorm-hart
 • Hartvormig: Het hartvormige gezicht heeft een wat breder voorhoofd dan het ronde gezicht. Bovendien wordt dit vaak gekenmerkt door een haargrens die in het midden wat lager zit en richting de zijkanten omhoog kruipt. Ook is er sprake van een puntvormige kin. Dit alles bij elkaar doet denken aan de vorm van een hart.
Kapsel bij gezichtsvorm - Driehoek
 • Driehoekig: Bij een driehoekig gezicht is het belangrijkste verschil met het hartvormige gezicht dat het voorhoofd wat langer is. De haargrens zit op een meer rechte lijn hoger op het voorhoofd. Hierdoor heeft het gezicht meer een driehoekige vorm dan de vorm van een hart.

mooiste kapsels per gezichtsvorm

Nu duidelijk is wat de meest bekende gezichtsvormen zijn, is het tijd om door te schakelen naar de bijbehorende kapsels. Want uiteindelijk wil je natuurlijk de combinatie van je gezichtsvorm en het bijbehorende kapsel maximaliseren. Zodanig, dat je volledig tevreden bent over het uiterlijk van je gezicht. Daarbij komen de volgende tips per gezichtsvorm goed van pas:

Ovaal gezicht

Zoals eerder al aangegeven, kun je met een ovaal gezicht eigenlijk alle kanten op. Dit heeft alles te maken met het feit dat het gezicht ‘in balans’ is. Het is niet nodig om ergens de nadruk op te leggen of de aandacht vanaf te trekken. Dit maakt een ovaal gezicht voor de meeste mensen ideaal. Er is dan ook slechts sprake van één tip:

 • Probeer zoveel mogelijk kapsels uit: Gezien in principe alles je staat, heb je veel belang bij het uitproberen van zoveel mogelijk kapsels. Door te experimenteren is de kans groot dat je op een gegeven moment een aantal favoriete opties ontwikkelt.

Lang gezicht

Ben je erachter gekomen dat je te maken hebt met de lange gezichtsvorm? Dan is het doel van een kapsel om je gezicht wat minder lang te laten lijken. Dit bereik je bijvoorbeeld ook door juist wat meer breedte te creëren. Daarvoor heb je een kapsel nodig dat niet de hoogte in gaat. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Wavy bob
 • Krullen
 • Pony

Rond gezicht

Bij een rond gezicht is het zaak om je gezicht wat minder rond te laten lijken. Een belangrijke manier om dit voor elkaar te krijgen, is door bovenop of aan de zijkanten van je kapsel meer volume te creëren. Zo lijkt je gezicht in één klap een stuk minder rond. Dit bereik je bijvoorbeeld met kapsels als:

 • Lange messy bob
 • Warrig dotje
 • Rommelige updo

Vierkant gezicht

Nadat je hebt vastgesteld dat je een redelijk vierkant gezicht hebt, gaan we kijken naar manieren om deze wat ronder te laten lijken. Dit helpt namelijk om de redelijk harde, hoekige lijnen wat minder op te laten vallen. Hierbij heb je veel baat bij golvende, krullende en/of schuine kapsels. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Ronde pony
 • Golvende haren
 • Schuine pony

Diamantvorm gezicht

De gezichtsvorm van een diamant komt niet veel voor bij vrouwen. Het doel bij deze vorm is om de aandacht af te halen van de relatief scherpe kaaklijn. Opties om dit voor elkaar te krijgen, zijn bijvoorbeeld:

 • Wavy bob
 • Opgestoken haren
 • Korte pony

Hartvorm gezicht

Een gezicht met een hartvorm heeft dus een vrij scherpe kaaklijn met een puntige kin. Het doel hierbij is om de aandacht wat af te halen van deze scherpe kaaklijn. Hier moet dus zeker niet de focus op liggen door je kapsel. Kies daarom voor een optie als:

 • Een halflang kapsel
 • ‘Zachte’ krul aan uiteindes

Driehoekig gezicht

Gezien het doel is om meer balans te krijgen, wil je de focus zo min mogelijk leggen op de driehoekige vorm van je gezicht. Net als bij de hartvorm doe je dit door de kaaklijn minder te accentueren. Goede opties zijn dan kapsels die de aandacht naar je haar verleggen, bijvoorbeeld door het gebruik van laagjes of extra volume. Dit doe je met een kapsel als:

 • Laagjeskapsel
 • Extra volume bovenop je hoofd
CONTACT

HEB JE LIEVER ADVIES VOOR EEN GESCHIKT KAPSEL? OF HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

Neem gerust contact op.

OVER NEOMI

“GOED GEKNIPT ÉN ONTSPANNEN NAAR DE KAPPER”


Neomi heeft na haar kappersopleiding, diverse cursussen, het werken in verschillende salons en knippen bij mensen thuis sinds maart 2021 haar eigen kapsalon aan huis. Een klein, maar gezellige kapsalon waar een goed kapsel én ontspannen naar de kapper gaan voorop staat.

icon-aandacht

OOG VOOR PERSOONLIJKE AANDACHT

Ontspannen met een kopje koffie, thee, cappucino of wat fris is bij Neomi vaste prik.

icon-kwaliteit

STERKE FOCUS OP KWALITEIT

Met de jaren aan kennis en ervaring is Neomi gedreven om altijd kwaliteit te leveren.

icon-prijs

GOEDE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING

Naast kwaliteit is een goede prijs ook gewoonweg belangrijk en dat weet Neomi als geen ander.

© 2021 Neomi Daily hair fashion, All Rights Reserved